Taller de la cuina de la poma per a professionals


Poma

El passat mes de juliol vàrem acollir el curs “la cuina de poma” amb l’objectiu de formar els cuiners i cuineres per tal que puguin preparar unes jornades gastronòmiques centrades en aquesta fruita i per tal d’ajuntar els diferents agents locals vinculats a aquest sector. El curs formava part del projecte Localitza i va anar a càrrec del cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo amb el suport tècnic de Neus Monllor, d’Arrels a Taula. Aquesta acció s’emmarca dins del el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals) i esta impulsat pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport de diversos ajuntaments. Els plats que es van cuinar van ser: Crema de carabassa i poma amb bacallà amb pil-pil, pilotilles amb cobertura de poma i herbes, canaló de poma farcit d’ànec amb poma, amanida de pomes amb sorbet de llima, tatin de poma al vi amb base d’avellana de Brunyola i toffe de formatge blau, vedella confitada amb suquet de poma i vedella guisada amb poma i safrà.