Setembre, el mes de la verema!

| Novetats | 0 | */?>

Setembre, el mes de la verema

El setembre és el mes de la verema, un dels moments més importants del calendari vitivinícola.

A les vinyes catalanes són dies de verema. La collita del raïm ha començat a la majoria de cellers i, segons les primeres previsions, s’auguren bones perspectives gràcies a les abundants pluges de la primavera i les altes temperatures del mes d’agost.

Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s’ha iniciat en general en les dates tradicionals, és a dir entre mitjans i finals d’agost, tot i que el gruix de la producció es veremarà durant el mes de setembre i s’allargarà fins el mes d’octubre. 

Les varietats de moscatell de gra petit, chardonnay i pinot són les primeres varietats de raïm que es cullen. A continuació és el torn de les varietats autòctones, com el macabeu, el xarel·lo, el parellada o l’ull de llebre, així com també el carinyena, el merlot i el cabernet sauvignon.

Actualment, la verema ja no és una activitat exclusiva de pagesos i productors, sinó que amb l’objectiu de difondre la verema i la cultura vinícola s’organitzen activitats i actes festiu tals com experiències enoturístiques a varis cellers catalans i fires i mostres a pobles i ciutats vinícoles, com la Mostra del Vi de l’Empordà, la Festa de la Verema d’Alella, la Festa de la Verema del Bages).

El setembre, fa olor de most!