Promoció del salsafí en la cuina local


Salsafí

El dimarts 26 de setembre el Centre Gastronòmic Domus Sent Sovi va acollir un taller de cuina adreçat a restaurants, comerços i entitats del municipi de Vidreres amb l’objectiu de donar-los idees per preparar plats i receptes amb el salsafí com a protagonista. El taller va anar càrrec del cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo. Es van experimentar diferents tècniques per cuinar el salsafí com l’escaldat, el confitat, el glacejat, l’adobat o el bullit. Els plats que en van resultar van ser els següents:

-Salsafí escaldat amb rajolí d’oli

-Salsafí escalivat amb romesco suau

-Mar i muntanya de salsafí i cigala amb suc de rostit de porc

-Arròs de Pals amb salsafí i tòfona

-Galta de porc rostida amb salsafí

-Coca d’avellanes amb toffee i gelat de salsafins

-Dolç de salsafí

Aquest taller forma part de la taula local de Vidreres en el marc del projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal de la Selva . L’objeciu de l’activitat era el de posar en valor el salsafí  i  reforçar la identificació del municipi de Vidreres amb aquest producte local.