Nous tallers de cuina de tardor

| Novetats | 0 | */?>

Tapes

El mes de setembre iniciem el nou trimestre amb quatre tallers de cuina oberts a tothom, sessions pensades per aprendre sobre alimentació, tècniques de cuina i també salut. Aquest nou trimestre tots els tallers es faran dissabte al mati, tenen una durada aproximada de dues hores i al final de la sessió fem una degustació grupal dels plats cuinats. La primera sessió la dediquem al mon de les tapes (Dissabte 30 de setembre) amb els cuiners del Restaurant Quatre Vents i en Marià Casas de la Pastisseria Massinis, que ens ensenyaran a preparar tapes originals amb els ingredients de temporada. Farem tapes dolces i salades, que ens poden servir tan per preparar entrants, com a postres o un pica-pica.

  • Tapes creatives de temporada (Dissabte 30 setembre a les 10h) - 25 € per persona
  • A la tardor, cuidem-nos (Dissabte 21 octubre a les 11h) - 20 € per persona
  • Pa sense gluten (Dissabte 4 novembre a les 11h) - 20 € per persona
  • Quin arròs t’ha tocat? (Dissabte 25 novembre a les 11h) - 20 € per persona

El següent taller està més enfocat a la salut, i treballarem amb productes de tardor, com la carbassa, les castanyes o els bolets per elaborar receptes senzilles i sanes i aprendre els valors nutricionals d’aquests aliments i com ens poden ajudar a combatre refredats  i grips propis d’aquesta època. El taller porta per nom “A la tardor, cuidem-nos” (Dissabte 21 d’octubre) i l’imparteixen les formadores de mesquemenjar.

Al novembre tindrem dos tallers, el primer dedicat a elaborar pa sense gluten (Dissabte 4 de novembre) i el segon d’arrossos (Dissabte 25 de novembre). Al taller de “Pa sense gluten” aprendrem com fer pa sense gluten per poder-lo fer després a casa , parlarem del gluten, la celiaquia i la sensibilitat al gluten no celíaca. És una activitat pensada per les persones que decideixen menjar pa sense gluten, bé perquè són celíaques o intolerants al gluten, o simplement decideixen reduir el gluten del seu dia a dia. També veurem quins son els ingredients necessaris, el procés d’elaboració, la fermentació, el format i el fornejat.

El taller d´arrossos variats de temporada (Dissabte 25 de novembre) és un taller molt dinàmic i competitiu en el que veurem com preparar diferents arrossos com un risotto de carbassa, arròs a la cassola amb trompetes i conill, arròs de castanyes i llardons, un arròs al forn mar i muntanya o arròs de pollastre al curry. Es cuinarà en petits grups tot seguint les pautes de la recepta i amb l´ajuda necessària del professor, coneixerem els aliments de temporada per a realitzar un bon arròs, i els últims 30 minuts es farà la degustació grupal, comentant coccions, textures, el resultat final i l’experiència viscuda.