Les verdures d’estiu

| Novetats | 0 | */?>

Verdura d'estiu

A l’agost omple el cistell amb verdures de temporada!

És recomanable escollir els aliments frescos i de temporada. Com diu la dita “la natura és sàvia” i a l’estiu, l’època més calorosa de l’any, els horts viuen la seva màxima esplendor amb fruites i verdures que reuneixen tots els ingredients per superar la calor: hidraten i són font de fibra, aigua, vitamines i sals minerals.    Les verdures imprescindibles de l’estiu són:

  • Els tomàquets: l’estrella de l’estiu. Amanits amb oli d’oliva, en sopes fredes com el gaspatxo o el salmorejo,… qualsevol combinació és bona!  Ric en fibra, vitamines i minerals.
  • Els carbassons: refrescants, molt versàtils a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita. El 95% del pes del carbassó és aigua, per això és tan hidratant i agradable menjar-ne.
  • Els cogombres: crus, a rodanxes o assaonat amb una vinagreta de llimona. Tenen un baix aportament calòric (13 calories per cada 100 grams) i pocs hidrats de carboni.
  • Les albergínies: aigua en un 92% tenen un contingut baix en proteïnes i hidrats de carboni i cap greix.
  • Els pebrots: diürètics i depuratius, poden menjar-se crus, bullits, rostits o passats per la planxa. Tu tries!

Vols saber-ne més de productes d’estiu? Consulta el rebost d’estiu de etselquemenges.cat.