El concepte arquitectònic

Els paisatges del Domus Sent Sovi

L’ànima d’aquest centre és la gastronomia i els productes autòctons i això s ‘ha volgut transmetre a través d’un espai versàtil i funcional que conjuga història i innovació. Sobre aquesta temàtica pròpia i arrelada, amb especial incidència dels productes de la comarca de La Selva, es presenta un espai modern, atractiu, amb un disseny flexible, amb possibilitats de créixer i transformar-se.

L’espai Gastronòmic Domus Sent Soví persegueix la interacció de formes i materials, que configuren espais amb personalitat pròpia, però versàtils, amb voluntat de poder esser modificats, transformats i que puguin funcionar tan de manera autònoma com conjunta.

L’edifici consta de tres plantes. A la planta baixa s’ha buscat acollir al visitant, seduir-lo a través dels sentits a l’espai expositiu i distribuir-lo per les diferents àrees de l’edifici. El vidre es el gran protagonista, i aporta al visitant la possibilitat de descobrir els diferents paisatges interiors d’aquesta planta des de qualsevol punt (l’espai d’exposició-botiga, la sala de tallers) i les vistes al seu paisatge exterior (la plaça, el nucli medieval d’Hostalric i la fortalesa). A la planta semi soterrani pren protagonisme l’auditori, i a la primera planta i trobem el gran espai de restauració, amb continuïtat cap a la terrassa exterior i les seves vistes al Montnegre i la fortalesa.