El Projecte

La Domus Sent Soví és un centre dedicat a la promoció i el coneixement del Patrimoni Gastronòmic Català a través dels seus millors productes.

L’experiència demostrativa

Gaudir i aprendre a través de tallers de cuina, xerrades sobre gastronomia, presentacions de productes, i preparació de plats en directe.

L’experiència activa

Experimentar amb els productes de la terra i seguir el seu procés, des de la seva elaboració fins que arriben al plat.

L’experiència gustativa

Assaborir el plaer de la cuina de la nostra terra a través de degustacions i tastos de productes.

L’experiència del descobriment

Descobrir, sentir i adquirir els millors productes de Catalunya, veritables joies del nostre patrimoni gastronòmic a través de la nostra botiga.

ELS VALORS

La Domus vol posicionar la comarca de La Selva com un territori d’excel·lència en l’alimentació, posant en valor els actius de la comarca i de Catalunya al voltant de la gastronomia, la cultura, la sostenibilitat alimentària i el turisme.

OBJECTIUS
  • Millorar la competitivitat de la indústria alimentària de la comarca, a partir de la dinamització de la plataforma d’innovació en gastronomia industrial i la creació de serveis de suport a la innovació alimentària
  • Generar un entorn favorable que afavoreixi la formació i el flux de talent al territori al voltant de la indústria alimentària i la gastronomia, com a elements fonamentals per la dinamització econòmica i social.
  • Crear sinergies entre els diferents agents econòmics i socials de la comarca, especialment amb el sector turístic, per generar nova activitat econòmica i la creació de nous llocs de treball.
EL NOM: EL LLIBRE DEL SENT SOVÍ

Un “bon home i bon cuiner”, potser un monjo o el cuiner reial de Pere el Cerimoniós, va escriure, a la primera meitat del segle XIV (1312), el llibre anomenat de Sent Soví. Aquest receptari medieval, redactat en català, és el llibre de cuina més antic d’Europa escrit en llengua vernacle.

Les seves més de dues-centes receptes van tenir gran influència aleshores i, avui, ja al segle XXI, tornen a prendre vida en aquesta domus, la casa de la tradició gastronòmica catalana.

Per a més informació: