Cuina d’hivern

| Novetats | 0 | */?>

Cuina hivern

Ja ha arribat el fred i el cos ens demana preparacions calentes i aliments reconstituents, energètics i rics amb vitamines que ens ajudin a escalfar-nos i a assolir plenitud energètica i nutritiva. Saps quins són?

Per fer front al fred i mantenir el cos calent el camp i la naturalesa ens brinda sobretot verdures d’arrel. La nostra forma de cuinar també ho reflecteix a través de mètodes de cocció que requereixen de més temps, menys aigua i la mesura justa de sal, tals com els clàssics plats de cullera, els guisats, entre d’altres.

D’entre les fruites i verdures d’hivern, destaquen…

  • Els calçots, que ens aporten gran quantitat de ferro, fòsfor, calci i magnesi, amb propietats depuratives.
  • Les carxofes, amb alt contingut en potassi, magnesi, fòsfor i fibra amb un gran efecte depuratiu.
  • El bròquil, col, coliflor beneficiosos per l’aparell digestiu.
  • Les bledes, reforcen el sistema immunitari, l’aparell esquelètici la visió.
  • Els caquis, ideals per les persones que pateixen hipertensió
  • Els cítrics, que ens ajuden a reforçar el sistema inmunitari, de manera que són els millors aliats contra els refredats!

No ens oblidem tampoc dels cereals i llegums, gran font de proteïnes.

En taller “Menús energètics d’hivern” del proper 26 de gener, aprendrem a organitzar els menús setmanals d’hivern per fer front a les baixes temperatures amb totes les propietats. Utilitzarem les verdures reines de la temporada (crucíferes i verdures d’arrel), els cereals integrals més energètics (blat sarraí, mill i civada), espècies lleugerament picants i les proteïnes vegetals predominaran en els plats tant salats com a dolços amb les mongetes azukis i els fruits secs com a principals protagonistes.

Més informació i inscripcions a centre@domussentsovi.cat  o al 972 87 41 65.